WIJ NODIGEN IEDEREEN UIT OM  MEE TE DOEN MET ONS

Meet the judges...

Heleen Boom

Juryvoorzitter

De juryvoorzitter, maar ook de voorzitter van het Nederlands Gilde van Sommeliers. EIgenaresse van het met een BIB gourmand bekroonde Restaurant Bouwkunde in Deventer en ‘Sommelier van het jaar 2022’ in Gault&Millau.

Adrian Zarzo Habraken

Jurylid

Chef, sommelier en restauranteigenaar. Geboren in Valencia en nu gesetteld in Eindhoven. Bestiert daar het met een  Michelinster beloonde Zarzo en nam daar ooit zelf meerdere Internationale Copa's mee naartoe.

Magda van der Rijst

Jurylid

Neerlandica en vinoloog. We kunnen haar wijnschrijver en journalist noemen. Maar ze is ook pilaar van de Wijnacademie, waar ze in de examen commissie zit en lesgeeft. Ze jureert de Wijnscriptieprijs en werd in 2021 Wijnvrouw van het Jaar.

Peter Bruins

Jurylid

Aanvankelijk dacht maître Peter Bruins een jaar of vijf bij **restaurant De Bokkedoorns te zullen werken. Het werden er 42. In die jaren werd hij de leermeester van vele sommeliers, SVH Meestergastheer en Beste Gastheer van Nederland.

Consejo Regulador

Jurylid

Het is spannend, maar het kan zijn dat onze jury vereerd wordt met hoog bezoek uit Spanje. Vluchtschema's en agenda's leiden, maar er is intentie om mee te jureren tijdens de nationale ronde in het land wat de geboortegrond  van de Copa is

De Copa Jerez is een zelfstandig initiatief van de  Consejo Regulador van DO "Jerez-Xérès-Sherry" en DO "Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda. Ondersteund door de Europese Unie. De Copa is ooit ontstaan in Nederland en vindt een partner in het Nederlands Gilde van Sommeliers. Ook niet Gilde leden zijn van harte welkom om deel te nemen, maar mocht het idee van meer proeverijen, educatie, wedstrijden en wijn evenementen aanspreken, dan nodigt Het Gilde je van harte uit om eens rond te kijken op hun website.